Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Luna Olympia av Ulrika Fjellborg

science fictionPosted by Annah Nozlin 2018-10-26 22:25


Om boken:
”Chris är en klon, skapad ur en fulländad genpool. Han sänds till federationens huvudstad, den enorma rymdstationen Tellus, för att arbeta inom politiken. På vägen träffar han Rebecca från Perth. Hon är prisjägaren som hela den undre världen fruktar. Nu har hon ställt in siktet på det farligaste villebrådet av dem alla, piratkungen Dawn. Men han kommer inte att ge sig utan strid, vilket passar Rebecca utmärkt. Hon vill döda honom med sina bara händer.

Snart är Chris indragen i en malström av intriger och tvingas kämpa, inte bara för sitt eget liv, utan för hela federationens framtid.

Luna Olympia är en science fiction med snabbkäftade prisjägare, svampknarkande smugglare, ilskna cyborgs och enorma explosioner.”

Mitt omdöme:
Luna Olympia är en fartfylld berättelse som är svår att lägga ifrån sig.
Det är snyggt gjort och jag köper hela konceptet. I Fjellborgs framtid finns fortfarande vår gamla planet, ett ställe där dödsdömda fångar dumpas för att brinna upp i atmosfären.
Jag gillar att klonen är en av de tydligaste karaktärerna och att en av de andra huvudpersonerna, som skulle kunna vara Arnold Schwarzeneggers Terminator, typ, är en kvinna. Stundtals känns det som Star Wars och däremellan Indiana Jones, så ni förstår att det inte är en lugn stund.
Sci-Fi hör inte till det som jag oftast läser och när jag i veckan skulle åka tåg tog jag med mig Fjellborgs ”Alma”, en sagoskimrande fantasy. Omdöme om den kommer senare.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post72

En droppe i Rymden av Lisa Rodebrand

science fictionPosted by Annah Nozlin 2017-04-23 10:23
Om boken
”Varför rymdskeppet slår ned mitt i militärstationens odlingar är en gåta, men vem bryr sig? De har väl navigerat fel helt enkelt. Dito hatar när hans far skickar ut honom på meningslösa uppdrag för att hålla honom sysselsatt. Farsan tror visst att militärdisciplin ska göra sonen gott, men Dito har aldrig någonsin följt order och han tänker inte börja nu.

Flickan i rymdskeppet är söt men verkar hysterisk. Den mystiske pojken är beväpnad. Piloten, som de säger är deras morbror, liknar ingen av dem. Främlingarna är kolonister, ett fredligt och harmlöst folk, men Dito anar att allt inte står rätt till med besättningen. Vilka är de egentligen och vad gör de här?

En droppe i rymden är en äventyrsbok med en blandning av fantasy och science fiction.”

Läs mer om Fantasiförlaget här.

Mitt omdöme
”En droppe i rymden” är en händelserik ungdomsbok. Kanske inte så mycket i rymden som på en helt annan planet med dess månar. Vi får följa karaktärerna från "Revolt" på nya äventyr och även lära känna några fler personer.

Berättelsen är som ett färgsprakande fyrverkeri där det händer saker hela tiden. Med en allvarsam bottenton där konflikter grundar sig i vattenbrist och förtryck så är det en bok som förtjänar fler läsare.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post45

Revolt av Lisa Rodebrand

science fictionPosted by Annah Nozlin 2017-03-05 19:55

Om boken
”André och hans vän Christian lever i en framtid där klykonerna har makten. Tillsammans har pojkarna gjort uppror mot förtryckarna, men deras kamp för frihet är långt ifrån över. Nu är de på vandring mot en stad vid kusten, där mannen som dödade Andrés far befinner sig.

Under vandringen störtar ett rymdskepp i skogen och ut ur vraket kommer Caroline. Hon är från Kolonin, en rymdstation där ingen känner till att klykonerna förslavat jordborna. Hennes mål är att avslöja sanningen och hämta hjälp, men först måste hon skaffa bevis.

Den kraschade rymdfarkosten lockar klykonerna till platsen. Ungdomarna tvingas att fly för sina liv, men de får hjälp från oväntat håll.”


Mitt omdöme
Revolt är en ungdomsbok med högt tempo och mycket action. Jag hade gärna fortsatt att läsa där boken slutade. Det är många karaktärer som flätas ihop med varandra och jag får bilder, som ur en film på näthinnan. Att skurken ser sig själv som garant för stabilitet och fred, samt att somliga slavar skyr revolutionen för att fler kommer att dö känns trovärdigt. Jag ska genast sätta tänderna i ”En droppe i rymden” som är en fristående fortsättning.

Läs mer om Fantasiförlaget här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post41

Förlora för att vinna av Eva Holmquist

science fictionPosted by Annah Nozlin 2017-01-27 23:50
Om boken
”Vad skulle du göra om du var diplomat på en främmande planet och upptäckte att de skickade barn ut i kriget? Sophie vet exakt vad hon ska göra. Hon försöker stoppa dem och snart är hon på flykt. Men vem är det egentligen som vill döda henne?

Förlora för att vinna är ett rymdäventyr med fantasykänsla.”

Mitt omdöme
Förlora för att vinna är en ungdomsbok där en kvinna från jorden är utsänd till en annan planet, som på vissa sätt är väldigt lik vår egen och på andra sätt väldigt olik. Berättelsen har lite startsvårigheter i och med allt som är främmande och som ska beskrivas. Jag är heller inte helt överens med hur huvudpersonen beter sig. När jag närmar mig halva boken börjar dock världsbygget att sätta sig och jag är glad att jag har fortsatt att läsa. Andra halvan av boken ”förstör” en hel kväll, när jag egentligen skulle ha gjort andra saker. ;-) Boken blir med ens mycket svår att lägga ifrån sig och jag bara måste få veta hur det går. Den osannolika kärlekshistorien är vacker och ända in till sista sidorna finns öppningar till flera olika slut. Spänningen hålls vid liv till sista sidan.

Läs mer om Eva Holmquist här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post40

Kedjor känns bara när du rör dig av Eva Holmquist

science fictionPosted by Annah Nozlin 2016-07-06 10:34
Inför bokmässan i Göteborg, där jag bland annat kommer att dela monter med en för mig ny kollega, så har jag läst en av hennes böcker.

Om Kedjor känns bara när du rör dig

Som rådgivarens dotter har Lola alltid gjort vad alla förväntar sig. När hennes far bestämmer att hon ska gifta sig med skrivaren Tammas - trots att hon älskar Pellas - inser Lola att hon måste kämpa för det hon vill.

Kedjor känns bara när du rör dig är första delen i serien om rymdskeppet Diligentia.Mitt omdöme
En spännande ungdomsbok i högt tempo om en liten grupp människor på resa i ett rymdskepp. Med tiden har de glömt sitt uppdrag och kulturella förväntningar ställs mot behovet av förändring, något som är mer akut än de först anar.

Det jag gillar med boken är att många karaktärer från komma till tals och att även små detaljer får sin förklaring. Boken har ett tydligt slut men också öppning för en fortsättning, som jag gärna läser.

Läs mer om Eva Holmquist och Ordspira förlag här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post28