Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Enda vägen av Anna Jakobsson Lund

dystopierPosted by Annah Nozlin 2017-01-12 21:46
Om Enda vägen
”I sista delen av trilogin om Systemet får vi följa Ava, Levi och Leymah när de tar på sig sin största utmaning hittills - att försöka förändra samhället och göra sig av med förtrycket. Samtidigt kämpar de för att hålla ihop gruppen och förstå sig själva. Kampen mot Systemet är full av svåra val och det går inte att besegra makten utan att först ha bestämt sig för vilken väg som är den rätta.”Mitt omdöme
Det är en snygg avslutning, boken är spännande och samhällskritiken aktuell. Ungdomarnas uppror känns klokt, men också svårt, när de försöker hitta en väg utan våld. Om det ens går. De har alla trasiga förflutna och som läsare får man hela tiden lära känna nya sidor hos huvudpersonerna. Med halva boken kvar blir det riktigt spännande på nagelbitande nivå och jag måste bara läsa en sida till innan jag släcker lyset och en till… och en till…

Läs mer om Annorlunda förlag här: www.annorlundaforlag.se  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post39

Aldrig ensamma av Anna Jakobsson Lund

dystopierPosted by Annah Nozlin 2016-09-12 22:28


Om boken

"När Systemet inte är det största hotet - vem väljer du att lita på?
Tillbaka i huvudstaden. Allt ser ut som vanligt, men ingenting är sig likt.
Samtidigt som de högklassade förbereder sig för val planerar rebellerna ett attentat som ska ändra spelreglerna för alltid. Ava blir inblandad på båda sidor. Lögn, myt och sanning trasslas ihop och snart vet hon inte vem hon kan lita på.
Levi kämpar mot vansinnet. Leymah säger att han har glömt vem han egentligen är. Att han är stark nog att kontrollera sin förmåga. Han måste tro henne om han ska kunna rädda sin syster.
Ava, Levi och Leymah tvingas ta hjälp av gamla vänner och oväntade bundsförvanter för att få den kunskap de behöver. Men vem är det som förföljer dem? Vem har räknat ut sanningen?"

Mitt omdöme
Boken börjar där ”Tredje principen” slutar. I första boken skildras en resa och den här gången är det mer av en inre resa både för individerna och också samspelet i gruppen. Först känns allt igen från första boken, men sedan vävs nya intriger och händelser in. Det är spännande och medryckande, som att åka längs en väg för första gången och hela tiden undra vad som kommer bakom nästa krök. Ju längre längs vägen man kommer desto skarpare blir kurvorna och desto mer får man hålla i sig. Karaktärerna har djup och alla skulle kunna ha dolda motiv, frågan är vilka som spelar dubbelspel? Vilka är förrädare och vilken gruppering har rätten på sin sida? Självklart kommer jag att läsa fortsättningen.

Läs mer om Anna Jakobsson Lund  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post32

Tredje principen av Anna Jakobsson Lund

dystopierPosted by Annah Nozlin 2016-07-31 21:57

Om Tredje principen
"Ava är rebell. Hon kan styra andra människors tankar, en användbar förmåga i en motståndsrörelse som rustar för krig.
Levi slutade tro på kampen när den tog hans föräldrar. Nu försöker han bara överleva. Hålla sig undan och kontrollera vansinnet som känns som om det ska dränka honom.
En natt blir Levis syster gripen. För att rädda henne tvingas han bryta ett gammalt löfte, ta kontakt med folk han inte vill ha med att göra. Ava får order att hjälpa honom och de ger sig av tillsammans. Hon säger att de måste lita på rebellerna. Men kan de verkligen det?"

Mitt omdöme
Det är sommar och vad passar bättre än dystopisk läsning? Berättelsen griper tag i mig direkt. Stundtals läser jag för snabbt, det är spännande och jag vill få reda på vilka som klarar sig, så det händer att jag få gå tillbaka och läsa detaljerna en gång till.
Det står inte i klartext men man förstår att de tar sig förbi en övergiven IKEA-byggnad, en söndertrasad Öresundsbro och passerar Stockholm, eller i alla fall det som finns kvar. Det känns på något vis befriande att det inte bara är norra Amerika som är kvar efter ”de stora krigen”. Jag gillar att en av huvudpersonerna hör hemma långt norrut.
Mycket bra semesterläsning, för då hade jag möjlighet att läsa sammanhängande. Jag gillar verkligen den här boken och den är svår att lägga ifrån sig.

Läs mer om Anna Jakobsson Lund.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post31