Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

En midsommarnatt av Sara Dalengren

romantiska romanerPosted by Annah Nozlin 2018-07-11 09:52


Om boken

"Alice Norberg har lämnat livet i Stockholm bakom sig och återvänt till sitt föräldrahem. Utan vare sig jobb eller pengar är hennes mål att skapa en ny tillvaro åt sig själv och sin son. Med sin nyvunna frihet är kärlek det sista hon tänker på. Men närmaste grannen, mjölkbonden Noa Lundkvist, har helt andra planer ...

Noa var bara femton när den fyra år äldre Alice övergav landsbygden för huvudstaden. Nu är hon tillbaka och Noa inser att hans tonårsförälskelse inte har mattats utan växer sig starkare för varje gång de ses. Och den här gången tänker han inte låta henne komma undan.

I sin tredje roman bjuder Sara Dalengren på kärlek, längtan och framtidsdrömmar. En midsommarnatt är en somrig romance i charmig landsbygdsmiljö."

Mitt omdöme

En romantisk söt karamell med lagom inslag av chili och salt lakrits. En pulshöjare på flera områden. Rekommenderas varmt.
  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post63

Du, bara av Anna Ahlund

romantiska romanerPosted by Annah Nozlin 2017-09-16 15:29
Om boken
’"Frank, det här är min lillebror John."

Han tittar upp och ser på mig.
Jag håller andan.
Hans ögon är elektriska. Svarta som ett natthav där blixten slagit ner. Utan att släppa mig med blicken reser han sig upp, ler och sträcker fram handen. Jag tar två steg fram och fångar den. Hans handflata är sval.
"Hej John."

Du, bara är en romantisk och hjärteknipande historia om sextonåriga John som blir kär i den två år äldre Frank. Frank är oturligt nog redan är tingad av Johns storasyster Caroline. Och Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja. Och ett krossat hjärta i bagaget, vilket krånglar till saker.
Det handlar också om en bästis, ett båthus, en pappershandel, ett hustak med utsikt över hela Uppsala, Nick Drake, Räddaren i nöden, tusen papperstranor och trädgårdsrosor från Svartbäcken. Och så en hel del sex. Du, bara är en smärtsamt ärlig och vacker debut om hur kärleken alltid gör som den vill.’


Mitt omdöme
En kärleksroman i högt tempo. Handlingen håller sig till vad omslaget och baksidestexten utlovar. Det som sticker ut mest är de detaljerade sexscenerna och att berättelsen inte är heteronormativ. Lite förvånar det mig att huvudpersonen inte reflekterar mer över nya situationer i livet. Som läsare sugs man in i handlingen och det är en riktig bladvändare.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post49

Livet efter dig av Jojo Moyes

romantiska romanerPosted by Annah Nozlin 2016-12-26 20:29
Om Livet efter dig
”Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.
När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.
Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.
Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.”

Mitt omdöme
Antagligen är jag absolut sist på repet att läsa den här boken. En bok som jag inte hade läst om inte min mamma så starkt hade rekommenderat den. En bok som får mig att först skratta och sedan gråta. En riktig kärlekshistoria där man känner med alla karaktärerna. Skurken är handikapp, sjukdom och en otymplig rullstol. Jag vill hela tiden läsa vidare och när jag läst klart boken känns det som om jag har fått nya vänner. Jag har fått nya perspektiv och nya erfarenheter.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post37