Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

10 tips för att leva på din kreativitet av Kim M Kimselius, Kristina Svensson, Lennart Guldbrandsson

handböckerPosted by Annah Nozlin 2017-10-09 20:21

Om boken
Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Sagt om Kim: "Kim är en fanatisk förebild för alla blivande och varande författare."
Sagt om Kristina: "Kristina är en pärla;erfaren, trevlig och dessutom mycket rolig."
Sagt om Lennart: "Lennart skriver lättläst, underhållande och initierande om ämnet."

Läs även författarnas första gemensamma bok: 10 misstag författare gör.
2:a boken i serien Tre Hattar.


Mitt omdöme
En bok jag började läsa redan på tåget hem från Bokmässan. Boken är brutalt ärlig och glimmar till med guldkorn och igenkänning. Det är trevligt att liksom få en del sköna klappar på axeln också, att en gjort somliga saker rätt. Alla tre författarna bjuder friskt på sig själva och det känns som om man lär känna dem som personer. Till den som undrar hur det är att leva på sin kreativitet, så finns svaren här; tillsammans med praktiska tips, frikostiga anekdoter och att det är kärleken till yrket och inte glamouren som driver.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post52

Från frustration till flow med lean@home av Eva Jarlsdotter

handböckerPosted by Annah Nozlin 2016-01-13 21:46
Om Från frustration till flow
"Den här boken handlar om det viktigaste i våra liv - vår vardag. Om hur du skapar flyt i vardagen istället för att fly den. Om hur ditt hem kan bli mer hållbart och harmoniskt och hur du kan gå från frustration till flow. I en kaosartad vardag började vår familj av ren överlevnadsinstinkt omedvetet införa den japanska produktionsfilosofin lean hemma. Vi såg mönstret och började arbeta systematiskt med filosofin och verktygen. Redan efter ett år märktes häpnadsväckande resultat, till exempel halverade utgifter och flyt i vardagen. Ett ekologiskt fotavtryck som är en tredjedel jämfört med tidigare. Tvätten går tio gånger snabbare och vi slarvar inte bort boyta värd en miljon. En grundpelare i lean är tanken om flöden. Ditt hem är fullt av dem - många är trassliga och tidsödande och du kan frigöra tid, pengar och energi genom att arbeta med flöden på rätt sätt. Detta är din guide till lean@home."

Mitt omdöme
Det är klart att det finns förbättringsområden hemma hos mig också, men jag tror inte att jag har i närheten så rörigt hemma hos mig som Eva Jarlsdotter hade när hon började med lean@home. Därför blir inte boken den mirakelmedicin som jag utläste av baksidestexten, varken vad gäller ordning och reda eller ekonomiskt. Som räkneexemplen visar blir den procentuella förbättringen större ju mer problematisk situationen är från början.

Om du vill få ordning på ett kaosartat liv, så är det en bra bok. Dock misstänker jag att de som köper/läser och har förmågan att ta till sig bokens innehåll också har kapacitet att få ordning på sina egna problemområden hemma.

I övrigt så är boken lättläst och beskriver lean på ett illustrativt och trevligt sätt. Förvisso kan lean@home fungera som den där sparken i rumpan, som gör att en tar tag i saker som man gärna skjuter framför sig. Det är en positiv bok som jag blir glad av att läsa och en inspirationskälla.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post22

SKRIV som ett proffs! av Lennart Guldbrandsson

handböckerPosted by Annah Nozlin 2015-05-07 21:38

Om SKRIV som ett proffs!
"Hur får du din bok såld? Skriv som ett proffs!En av tre svenskar drömmer om att skriva en bok. Vill du bli en av dem som skriver klart och dessutom får boken såld? Det enklaste är att göra som proffsen:
*välja idéer med omsorg
*lägga upp texten så att den blir effektiv
*hitta bokens kärna
*ta hjälp av andra
*marknadsföra på rätt sätt
Denna enkla, underhållande guide innehåller massor av tips som du kan återkomma till gång på gång under ditt skrivande. Lär dig hemligheterna, genvägarna och tricken som författare har använt i flera hundra år, tillsammans med flera nya verktyg som faktiskt fungerar.Lennart Guldbrandsson är en efterfrågad lektör och skrivcoach. Han har försörjt sig på sitt skrivande sedan 2008. Skriv som ett proffs är hans tionde bok."


Mitt omdöme
Jag har träffat Lennart Guldbrandsson vid två tillfällen och intrycket är en inspirerade, entusiastisk och intelligent person. Den energi som Guldbrandsson då förmedlade lyser även igenom i bokens text, som är rapp, humoristisk och kärnfull.

Då jag har gett ut böcker i egen regi, så har jag läst några handböcker i ämnet tidigare och jag kan bara säga att den här boken hade jag önskat att jag hade haft för fem år sedan. Det hade förhoppningsvis besparat mig en hel del kontraproduktiva råd från böcker som jag nu har slängt. Frågan är om jag hade haft förmågan att ta till mig de här råden då, vissa kanske kräver att man slagit huvudet några gånger i väggen själv först, innan man inser att de är värdefulla?

Boken tar ett helhetsgrepp på både skrivprocessen, att ge ut sin bok samt marknadsföring, och allt på ett sätt som är lätt att förstå och ta till sig. Tonen är personlig och trevlig. Mer än en gång rycker det i mungiporna. Den här boken kommer jag att ha kvar.

Läs mer om Lennart Guldbrandsson här.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post8