Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Grabben i kuvösen bredvid av Jonas Helgesson

hälsa och livsstilPosted by Annah Nozlin 2016-01-13 21:37
Om Grabben i kuvösen bredvid
Fyrtio minuter. Så länge var Jonas Helgessons hjärna utan syre. Till slut började hans liv igen - ett liv som CP-skadad. Men Jonas beslutade sig tidigt för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar. Han ville ju spela golf och ta körkort, och i all hemlighet drömde han om att göra det omöjliga: att tala inför publik.


Mitt omdöme

En viktig bok, som både humoristiskt och allvarligt skriver om att växa upp med ett funktionshinder. Den får en att tänka på hur små marginalerna är och hur lite det är som skiljer oss åt, vi som är människor. Läs den.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post21

Aldrig längre än en tanke bort av Mari Rickardsson

hälsa och livsstilPosted by Annah Nozlin 2015-08-04 22:21
Om Aldrig längre än en tanke bort
Hampus fick diagnosen ADD. Ett enkelt blodprov hade visat att diagnosen var felaktig. Det var inte ADD. Inte heller var det lättja eller lathet. Han led av testosteronbrist.

Hampus dog tre veckor innan han skulle fylla 23 år. Vad hade hänt om han fått rätt diagnos från början? Hade han då varit i livet idag?


Mitt omdöme
Aldrig längre än en tanke bort är en naken och rättfram berättelse.
”På tåget är det mycket folk […] Jag får lust att höja min plastpåse och högt och ljudligt fråga: ”Jaha, och hur många har en obduktionsrapport med sig idag då?” Sedan vill jag bara svepa med blicken och lägga till: ”Av sitt barn.”

Att läsa Rickardssons berättelse är som att följa en färd som man vet kommer att barka åt skogen och inte kunna göra någonting åt det. En långsam färd mot avgrunden, som på ett sluttande plan. Precis som Emils mamma har Mari en blå skrivbok och vi får följa dåtid, nutid och utlåtanden från socialstyrelsen lika väl som obduktionsrapporter. Jag kan tänka mig att det finns professioner som skulle vara behjälpliga av att läsa den här boken. En och annan kan nog också känna igen sig i mottagandet och hanteringen från socialstyrelsen. Jag hoppas att boken når sina läsare och att fler kan få rätt vård i tid.

Läs mer här Facebook, eller bokus.com.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post16

Min Livsväv av Annika Lindqvist

hälsa och livsstilPosted by Annah Nozlin 2015-06-15 22:10
Om Min Livsväv
"I boken tar jag upp hur det kan kännas att lida av psykisk ohälsa och det som hjälpt mig när jag har mått dåligt, mitt intresse för vävning.

Min mamma hade sin första depression när hon var 17 år och den återkom många gånger tills dess hon inte orkade mer. Hon tog sitt liv drygt 60 år gammal. Jag skriver om hur jag upplevde hennes sjukdom under min uppväxt och om hur den har påverkat mig.

Nu är jag 48 år och har förmånen att få må väldigt bra, trots att vägen dit har varit både lång och krokig. Syftet med den här boken har varit att återge en bit släkthistoria, men om den också kan ge en strimma ljus och hopp till någon som mår dåligt, då skulle det värma mitt hjärta mycket.

Det går att må bättre och det finns hjälp, trots att man kanske inte alltid tror det."
Mitt omdöme

En öppen och ärlig bok om psykisk ohälsa, som trots sitt tunna format rymmer klokhet och också värme. Ett ämne som berör många, men som det pratas väldigt lite om. Att bokryggen inte mäter mer än tre millimeter gör att även den som egentligen inte orkar kanske mäktar med att ta till sig innehållet?

Läs mer om Annika Lindqvist på minlivsvav.blogg.se.
10 kr per såld bok går till www.suicidezero.se och deras viktiga arbete.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post9