Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Livets Labyrint av Sven-Alex Trygg

new agePosted by Annah Nozlin 2015-11-09 21:44


Om Livets Labyrint

Ganska uppfriskande och omskakande att få hela sin världsbild förändrad när man vispar pannkakssmet.

Bilder började som vanligt att rinna fram för mitt inre öga. Allt från galaxer och solsystem till tyfoner, vattenvirvlar och svarta hål. Jag fick tydligt förklarat för mig att allt, hela skapelsen, är uppbyggd på samma sätt. Ett center som allt kretsar kring, och ju närmare detta center man kommer desto snabbare går det.
Skrapet när jag bredde smör på en knäckemacka var ett trevligt bakgrundsljud till den pirrande spänning som vibrerade i min kropp. Den speciella upprymdhet som alltid kommer när jag känner att jag plötsligt gjort ett genombrott till ett nytt lager av förståelse.
"Livets Labyrint" lyser med tryckbokstäver i mitt inre, och det kändes som om jag precis fått en modell över själva livet. Själva livets flöde. Kan det vara så enkelt? Kan kartan inte vara krångligare än så?

Livets Labyrint är en direkt fortsättning på En Leende Krigare Vaknar, den första
delen i äventyrsromanserien som baseras på författarens egna upplevelser,
insikter, drömmar och visioner.

Till grund för böckerna ligger författarens djupa övertygelse att vi människor
knappt börjat fantisera om vilka förmågor vi har eller hur magnifikt fantastiskt
grandiosa vi i sanning är. Vi är alla våra egna mästare, och det enda vi behöver
göra är att minnas.

Vardagen är full av skatter, magiska mirakel och ledtrådar till oss själva. Svaren
jagar oss, det handlar bara om att stanna upp och ställa rätt frågor.

Äventyret väntar på Dig. Vad väntar Du på.

Mitt omdöme
Livets Labyrint är samma typ av fartfyllda roman som sin föregångare, En leende krigare vaknar, och som också delvis utspelar sig i en drömvärld. Förpackat i berättelsen finns kloka tankar om hur vi ska närma oss, att bli det vi är ämnade att vara. En bok som inspirerar.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post18

En leende krigare vaknar av Sven-Alex Trygg

new agePosted by Annah Nozlin 2015-07-08 21:53
Om En leende krigare vaknar
En utbränd man säger efter mycket vånda upp sig från sitt arbete som biträdande jurist och flyttar ut i skogen, till tystnaden och ensamheten...


Han börjar komma ihåg vem han är. Han börjar minnas varifrån han kommer och varför han befinner sig på Jorden i dessa turbulenta tider. Ett slumrande kall väcks till liv inom honom och mer eller mindre mot sin vilja börjar han förstå att tiden är inne för honom att uppfylla en överenskommelse han slutit för länge sedan.

Han inser att den ångest och utbrändhet som likt en svallvåg sköljer genom vårt samhälle helt enkelt är livets eld som börjar brinna i människor för att skaka om dem, väcka dem, påminna dem...

En Leende Krigare Vaknar är den första boken i äventyrsromanserien som baseras på författarens egna upplevelser, insikter, drömmar och visioner. Till grund för böckerna ligger författarens djupa övertygelse att vi människor knappt börjat fantisera om vilka förmågor vi har, eller hur magnifikt fantastiskt grandiosa vi egentligen är.

Vardagen är full av skatter, magiska mirakel och ledtrådar till oss själva. Svaren jagar oss, det handlar bara om att stanna upp och ställa rätt frågor.


Mitt omdöme
En fartfylld spänningsroman i bästa New Age anda. Tempot är högt, berättelsen detaljrik och man är med och upplever det som huvudpersonen går igenom. En bok som utmanar och som författaren så förtjänstfullt skriver ”vi kan inte förstå saker som är bortanför vår fantasi”. Den här boken hjälper till att vidga fantasins bubbla. Mycket av handlingen utspelas i författarens drömvision med en ordentlig cliffhanger på slutet. Sven-Alex Trygg skriver i jagform, men ändå med både humor och visst mått av självdistans. Boken är härligt befriad från pekpinnar och ”gör så här” till andra. En får dra sina egna slutsatser.

Boken har ett högt underhållningsvärde och man drivs, eller snarare kastas, hela tiden framåt i handlingen. När man tror att man vet hur berättelsen fungerar, då gör den en ny sväng runt en ny krök. Kloka ord i en spännande förpackning.

Det är en otrolig berättelse, som kan vara svår att ta till sig till alla delar. Dock känns den ärlig i sitt uppsåt. Ett tag försökte jag förstå huruvida författaren verkligen upplevt det som beskrivs och då fungerade det inte speciellt bra, men när jag släppte det var det lättare att ta till sig budskapet och den glädje och värme som boken lämnar efter sig. Vad Sven-Alex Trygg upplevt på riktigt, vad han drömt av händelseförloppet eller vad han helt enkelt diktat ihop, det spelar ingen roll. Jag fick en rejäl tankeställare både vad gäller att möta mina rädslor och att öppna mitt hjärta. En behövlig påminnelse om saker som jag låser in och som hindrar mig från att leva fullt ut. Jag behövde läsa den här boken.

Läs mer om Sven-Alex Trygg här.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post14