Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Porten av Astrid Ahlberg

fantasyPosted by Annah Nozlin 2015-04-23 21:26
Om Porten
"Året då Miranda fyller tjugo, förändras hennes liv dramatiskt. Hennes trygga tillvaro som enda barnet till ett lantbrukarpar på vars gård hon arbetar som djurskötare, splittras utan återvändo.
Upptäckten av Porten - en öppning till en annan värld - medför att hon möter nya utmaningar och en rad av människor med helt andra levnadsvillkor och för henne oacceptabla värderingar.
Inte minst får hon uppleva att kärlek och förnuft inte följs åt.

Veterinären Astrid Ahlberg har länge tyckt om att läsa fantasy och för några år sedan upptäckte hon även magin med att skriva. Debutromanen Porten är första och fristående delen av en serie kallad Ön."


Mitt omdöme
Första delen av Porten är trevlig. Händelserna löser av varandra och man lotsas framåt som av en stadig flod. Någonstans med en tredjedel kvar händer det, det virvlar till och jag är fast i forsande vatten och läser varje ledig stund jag får tag på.
Mot slutet får jag lite Hungerspelen vibbar, ett högteknologiskt samhälle som håller andra delar isolerade och på betydligt lägre levnadsstandard. Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen!
Hade boken vunnit på att vara kortare? Kanske. Dock får man lära känna huvudpersonerna och veta vad de tycker och tänker. När jag läst klart Porten känns det som om jag har fått nya vänner som jag längtar efter att få träffa igen.

Läs mer om Astrid Ahlberg.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post0