Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Ödesgudinnans val av Caroline Hurtig

fantasyPosted by Annah Nozlin 2015-04-25 20:23

Om Ödesgudinnans val
"I en dimension bredvid människornas lever och verkar de fem ödesgudinnorna. Spinner livets trådar, vakar, vägleder och styr över alla själars öden. Den vackra fristaden som utgör dimensionen är inte enbart bebodd av gudinnorna utan de delar den med många olika väsen och själar som gjort den till sitt hem. Än så länge har de levt sida vid sida i fred men avskilda och avskurna från varandra. Men allt kan inte fortsätta gå i samma invanda spår och förändringen är nära....

Gudinnan Aria har så länge hon kan minnas levt i dalen där de har sitt tempel. Hon är mild, god och älskar sina själar så mycket att hon är villig att tänja på vissa gränser för att se till att de mår bra och finner sitt öde. Men när hon i en sådan handling vill hjälpa en människosjäl så sker det otänkbara.

Hennes egen själ upptäcker hur livet skulle kunna vara utanför templets väggar, ett liv fullt av kärlek och vänskap. Det dröjer inte länge innan andra får nys om hennes svaghet och hennes liv blir hotat från flera håll på grund av detta och hon tvingas fly. Ett förgörande krig utbryter i dimensionen och hennes själar hamnar i dess mitt. Men ödet är obevekligt och det har en plan för alla......även gudinnor.

Ödesgudinnans Val är Caroline Hurtigs debutroman och är första boken i serien Själarnas öden."


Mitt omdöme

Ödesgudinnans val är en pulshöjande bladvändare med vackra beskrivningar där dramatik, intriger och kärlek blandas med ond bråd död.

Berättelsen innehåller svartänglar som är starka krigare och som kan läka skador. Skyddsänglar som vakar över sina människor och som kan göra sig osynliga. Odödliga gudinnor som med livet som insats kan stanna tiden. Nattdemoner som känner människors innersta rädslor. De bor i en egen dimension och flyger till människornas värld.

Redan i andra kapitlet är jag helt såld och älskar karaktärerna och hur skickligt författaren fångar de bollar som hon har kastat upp, små detaljer som får människor, gudinnor, demoner och svartänglar att framträda äkta och levande.

En särskild favorit en liten bit in i boken: ”Ett meningslöst krig hade utbrutit i människornas värld igen och gudinnorna var otröstligt sorgsna och arga över något så förtvivlande som krig som sände så många själar till deras boningar. Skyddsänglar i hundratal åkte ut för hämta dem, med hjärtan fulla av ångest och sorg. De flög över himlavalvet som fallande stjärnor och ingen i hela dimensionen kunde undgå att märka vad som skedde denna natt.”

Det vackra omslaget till Ödesgudinnans val tilltalade mig från första stund och jag väntar spänt på nästa bok i serien och kommer absolut att läsa den!

Läs mer om Caroline Hurtig här.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post1