Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Intervju med Caroline Hurtig

författarintervjuerPosted by Annah Nozlin 2015-11-09 22:13
Hej Caroline Hurtig!
…som i dagarna kommer ut med tredje delen i sin serie Själarnas öden, Ur nattens mörker, fjärde om man räknar med den fristående boken…


Hur känns det att släppa sin bok nummer fyra? Vad är största skillnaden mot första boken?

Det känns lite overkligt, jag har nog inte riktigt förstått att jag kommer att ha fyra böcker utgivna. Men det är väldigt roligt, som alltid! När man väntar på att böckerna ska komma från tryckeriet får man lite samma känsla som när man var liten och väntade på jultomten.

Största skillnaden är nog att jag inte är lika nervös, visst är jag nervös men inte i närheten lika mycket som när första boken skulle släppas. Då hade jag ju ingen som helst aning om vad folk skulle tycka, skulle dom älska den? Hata den? Nu har jag läsare som väntar och jag vet att den är efterlängtad, sen är det ju alltid nervöst ändå. Men det var värre första gången.


Var får du inspiration ifrån?

Oj, allt. Och jag menar verkligen allt, vad som helst kan sätta igång en liten tanke i hjärnan som sedan växer sig större. Det kan komma när man minst anar det. Sedan får jag alltid inspiration från musik och skogen vi har bakom huset här. Det är en riktig trollskog, älskar den. Doften, känslan och ljuden. Hade jag kunnat sitta i skogen och skriva hade jag gjort det. Jag kan även bli inspirerad av andra författare, inspirerad till att bli bättre, träna på mitt skrivande och utveckla det. Utmana mig själv helt enkelt.


Hur gör du för att hålla reda på alla olika karaktärer och olika världar?

En författarvän till mig kallade mig galen för cirka ett år sedan när han ställde den frågan till mig och jag svarade att jag gör ingenting. Jag minns. Hans ansiktsuttryck såg ut ungefär som att jag borde spärras in. Hahaha! Men det är sant, jag skriver väldigt sällan ner något, även om alla i min omgivning tycker att jag är galen så minns jag faktiskt. Det är inte jobbigt för mig att hålla reda på karaktärerna eller världarna, jag känner dom lika bra som jag känner mig själv. Vad jag däremot kan skriva ner är små påminnelser till mig själv om detaljer som behöver ändras eller att jag ska lägga till något i texten. Sådana saker har jag lättare för att glömma bort och då brukar jag skriva direkt i dokumentet med röd färg så att jag verkligen inte kan missa det under en redigering.


Vad har du för spännande på gång framöver?

Jag håller på och skriver på fjärde delen i serien Själarnas öden med arbetsnamnet Döttrar av Natt. Det manuset har jag skrivit om cirka tre gånger tills jag insåg att jag måste ändra hela handlingen. Så nu börjar jag om på ny kula, gör om, gör rätt.

Sedan skriver jag även på en urban fantasy med arbetsnamnet Främmande, och där leker jag lite med tanken om att vår värld är en drömvärld, att vi i själva verket blev utkastade från den riktiga för att vi förstörde den.


Vilken är din favoritbok utanför det egna förlaget?

Jadu, jag har många favoritböcker. Men några som alltid är återkommande, som jag kan läsa om och om igen är Jane Eyre, Svindlande Höjder, Stolthet och Fördom, En midsommarnattsdröm och Othello.
Några nya favoriter är dina böcker om Ekens dotter och Eldfloder av Elin Holmerin.Tack Caroline!

Läs mer här www.antaresforlag.se  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post19