Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Från frustration till flow med lean@home av Eva Jarlsdotter

handböckerPosted by Annah Nozlin 2016-01-13 21:46
Om Från frustration till flow
"Den här boken handlar om det viktigaste i våra liv - vår vardag. Om hur du skapar flyt i vardagen istället för att fly den. Om hur ditt hem kan bli mer hållbart och harmoniskt och hur du kan gå från frustration till flow. I en kaosartad vardag började vår familj av ren överlevnadsinstinkt omedvetet införa den japanska produktionsfilosofin lean hemma. Vi såg mönstret och började arbeta systematiskt med filosofin och verktygen. Redan efter ett år märktes häpnadsväckande resultat, till exempel halverade utgifter och flyt i vardagen. Ett ekologiskt fotavtryck som är en tredjedel jämfört med tidigare. Tvätten går tio gånger snabbare och vi slarvar inte bort boyta värd en miljon. En grundpelare i lean är tanken om flöden. Ditt hem är fullt av dem - många är trassliga och tidsödande och du kan frigöra tid, pengar och energi genom att arbeta med flöden på rätt sätt. Detta är din guide till lean@home."

Mitt omdöme
Det är klart att det finns förbättringsområden hemma hos mig också, men jag tror inte att jag har i närheten så rörigt hemma hos mig som Eva Jarlsdotter hade när hon började med lean@home. Därför blir inte boken den mirakelmedicin som jag utläste av baksidestexten, varken vad gäller ordning och reda eller ekonomiskt. Som räkneexemplen visar blir den procentuella förbättringen större ju mer problematisk situationen är från början.

Om du vill få ordning på ett kaosartat liv, så är det en bra bok. Dock misstänker jag att de som köper/läser och har förmågan att ta till sig bokens innehåll också har kapacitet att få ordning på sina egna problemområden hemma.

I övrigt så är boken lättläst och beskriver lean på ett illustrativt och trevligt sätt. Förvisso kan lean@home fungera som den där sparken i rumpan, som gör att en tar tag i saker som man gärna skjuter framför sig. Det är en positiv bok som jag blir glad av att läsa och en inspirationskälla.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post22