Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Delad Identitet av Astrid Ahlberg

fantasyPosted by Annah Nozlin 2016-01-13 21:55
Om Delad identitet
Delad identitet, andra boken i serien om Ön, börjar som en direkt fortsättning på Porten. Vi får följa utvecklingen efter de dramatiska händelserna som avslutar första boken. Men samtidigt utspelar sig ett annat drama, på en annan ö i världen på andra sidan Porten.

En liten pojke blir utsatt för ett grymt experiment som ger honom den felaktiga diagnosen personlighetsklyvning. Under sin kamp för att inte gå under beger han sig som ung man till Ön för att söka efter den enda person han tror kan rädda honom.


Mitt omdöme
Delad identitet
är en välskriven, detaljrik och lågmäld portal-fantasy, som tar vid några år efter första boken Porten. Astrid Ahlberg är inte bara författare, hon är veterinär också. Något som ger extra tyngd åt de världar hon beskriver, där djuren har en central roll. Delad identitet utspelar sig till stora delar på den andra sidan, i parallellvärlden. En hyfsad ryggbredd till trots så tar merparten av handlingen plats under några få dygn och jämfört med första boken så följer berättelsen fler personer.

Ibland kan jag önska ett högre tempo, speciellt som världsbygget redan är på plats, å andra sidan får man verkligen lära känna karaktärerna. Det är en bok som man bär med sig efter det att man läst klart den.

Läs mer om Astrid Ahlberg här.

Porten har jag skrivit om här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post23