Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Ormringen av Elvira Birgitta Holm

historiska romanerPosted by Annah Nozlin 2016-07-03 22:30
Ormringen är en direkt fortsättning till Månskensvargen.

Om Ormringen

”Året är 1351 och Ylva och Mikael har just påbörjat sin färd från Norge till Visby ombord på ett norskt skepp. Köpmannen Travelman har lånat dem pengar till resan med vetskapen om att han därmed har dem i sitt våld. Och han tolererar inte kvinnor ombord, så Ylvautger sig för attvara man. Detta trots att hon är gravid med Mikaels barn.


Vilsenheten och rädslan tär på dem och resan kommer att bli lång, så mycket längre än de båda kunde ana. Deras kärlek är skör och i Mikaels hjärta finns ännu en annan, förbjuden kärlek kvar. Utsattheten och barnet håller dem samman. Kommer det att räcka? Ylva är den starkare av de två, men hon är kvinna i mannens värld av våld och girighet.

I Visby väntar Mikaels arv. Beviset på hans rätt är den ormring han bär i en kedja runt halsen. Ringen med det röda ögat som han fick av sin mor innan hon dog. Den som påminner honom om att han inte bara har ett arv att utkräva, utan även en hämnd.”Mitt omdöme
En färgstark och fartfylld berättelse, en detaljerad beskrivning av medeltiden, så nära som vi nu kan komma den. Elvira Birgitta Holm skriver om kärleken sådan den är när den tar över allt och när den tvingas förlåta sådant som nästan inte går att förlåta. Makt och pengar och bristen på detsamma. Ett samhälle där kvinnan är beroende av männen, om hon inte spelar med i spelet och med livet som insats klär sig i manskläder. En värld där en ensam kvinna inte har något att hämta. Digerdöden har gått hårt fram och lämnat gårdar tomma lika väl som ämbeten. Boken har sina modiga sidor, men är luftigt skriven och alls inte tung att läsa.

Läs mer om Elvira Birgitta Holm.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post27