Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Mellody Looh : födelsemärket av Gabriella P Kjeilen

fantasyPosted by Annah Nozlin 2015-04-25 21:22

Om Mellody Looh : födelsemärket

"Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde ... och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara?

Märket på Erikas hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida, en planet befolkad av varelser hon bara trott fanns i sagorna, hoppas hon på att äntligen få passa in.
Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.
Hon kastas in mitt i en uråldrig strid mellan ont och gott där det är svårt att skilja vän från fiende, med ett öde som väger tungt på hennes axlar. De vill att hon väljer sida. Ett val som visar sig vara svårare än hon trott.

Mellody Looh - Födelsemärket är Gabriella P. Kjeilens debutroman och första delen i fantasyserien om Mellody Looh."


Mitt omdöme

Sin mörka historia till trots lämnar boken efter sig en varm känsla. Perfekt att sträckläsa under en filt i favoritfåtöljen framför brasan.

Jag trodde alla varianter på vampyrer var uttömda, men icke! Gabriella P. Kjeilen har hittat en egen vinkel även om vampyrerna bara är en bit i det stora pusslet. Helt klart är att det är en bok med extra allt, hög fart, en början med inslag av magisk realism som övergår till en känsla av parallella världar med flera planeter som det teleporteras mellan. Det är den klassiska kampen mellan gott och ont, profetior och svåra val för den enskilda individen.

Fortsättningen utlovas till hösten 2015. Jag väntar med spänning!

Läs mer om Gabriella P. Kjeilen här.
  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post3