Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Stadens väsen redaktör Jonny Berg

fantasyPosted by Annah Nozlin 2016-07-28 21:29

Stadens väsen är en antologi, en samling noveller på temat Urban fantasy av olika författare.

Om Stadens väsen
Följ med på en vandring genom Sverige, från Malmö till Kiruna Möt ett myller av varelser: troll, skogsrån, sjöjungfrur och andra väsen. Stadens väsen. De som lever bland oss utan att vi ser dem, men som är en del av vår historia.
Elva författare tar läsaren med på hisnande äventyr och avslöjar magiska hemligheter.

Ur bokens förord, skrivet av Stefan Ekman:
"... i sitt hjärta är urban fantasy det oseddas litteratur. Här får vi
läsa om sådant vi inte tidigare har sett, har tillåtits se, eller har
velat se. Novellerna som följer kommer att visa upp en del av detta främmande som skulle kunna finnas mitt ibland oss, och när ni har läst dem, kommer ni inte att se på Sveriges städer med samma ögon längre."

Mitt omdöme
Det första jag föll för var framsidan. Den är riktigt snygg. Stadens väsen är annars som en chokladask där var och en kan välja sin favorit, om man nu gillar körsbärslikör, kokos eller apelsintryffel. Jag har en viss fäbless för fantasy, så några av favoriterna blir Andrea Grave-Müllers Unnhild, Lupina Ojalas Visor vid vatten och Lova Lovéns Samvarta. Jag gillar sedan tidigare Oskar Källners Stormvinge och hans Stockholms drottning gör mig inte besviken även om den är annorlunda. Det är imponerande att få till ett sådant världsbygge på de relativt få sidor som står till buds. Jag rekommenderar varmt boken för trevlig läsning med väldig variation på de väsen som finns i Sveriges städer. Ingen av novellerna är den andra lik. Det ger också en utmärkt möjlighet att nosa på olika författare, känna på deras språk och välja att läsa mer av dem sedan.

Läs mer om Catoblepas förlag här.



  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post30