Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Tredje principen av Anna Jakobsson Lund

dystopierPosted by Annah Nozlin 2016-07-31 21:57

Om Tredje principen
"Ava är rebell. Hon kan styra andra människors tankar, en användbar förmåga i en motståndsrörelse som rustar för krig.
Levi slutade tro på kampen när den tog hans föräldrar. Nu försöker han bara överleva. Hålla sig undan och kontrollera vansinnet som känns som om det ska dränka honom.
En natt blir Levis syster gripen. För att rädda henne tvingas han bryta ett gammalt löfte, ta kontakt med folk han inte vill ha med att göra. Ava får order att hjälpa honom och de ger sig av tillsammans. Hon säger att de måste lita på rebellerna. Men kan de verkligen det?"

Mitt omdöme
Det är sommar och vad passar bättre än dystopisk läsning? Berättelsen griper tag i mig direkt. Stundtals läser jag för snabbt, det är spännande och jag vill få reda på vilka som klarar sig, så det händer att jag få gå tillbaka och läsa detaljerna en gång till.
Det står inte i klartext men man förstår att de tar sig förbi en övergiven IKEA-byggnad, en söndertrasad Öresundsbro och passerar Stockholm, eller i alla fall det som finns kvar. Det känns på något vis befriande att det inte bara är norra Amerika som är kvar efter ”de stora krigen”. Jag gillar att en av huvudpersonerna hör hemma långt norrut.
Mycket bra semesterläsning, för då hade jag möjlighet att läsa sammanhängande. Jag gillar verkligen den här boken och den är svår att lägga ifrån sig.

Läs mer om Anna Jakobsson Lund.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post31