Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Tårpilens år av Lupina Ojala

fantasyPosted by Annah Nozlin 2016-11-18 22:06

Om boken
”Som barn separeras Disa från sin mor och växer upp hos fosterföräldrar i en enslig bergsby. En dag blir hon anklagad för att bruka den förbjudna kraft den gamla tidens tempelväkterskor behärskade. Hon tvingas ge sig av därifrån och flyr söderut. På vägen träffar hon Lue, en ung weloi, som hon slår följe med. På grund av sitt ursprung är även han utstött från de jordfasta människornas värld och lever precis som alla av sitt folk som vägfarare.

När Disa sedan släpper lös krafter hon inte förstår är det inte bara hon själv som blir skrämd. Rikets Härskare förnimmer hennes gåva och sänder ut sin närmaste man för att söka efter henne. I Härskarens rike är det enbart han själv och hans underlydande besvärjare som tillåts bruka magi.”

Mina tankar
Boken fängslade mig direkt. Det är en klassisk fantasy, dock med en kvinnlig huvudperson. Karaktärerna är bra tecknade och man får förståelse för deras olika val i livet. Jag gillar den här historien väldigt mycket. Ibland kan man känna att fantasyböcker är för tjocka – inte den här. Jag hoppas att det kommer fler böcker där man får lära känna världen ytterligare. De olika sorternas magi är bra skildrade och jag hade velat fördjupa mig mer i och då menar jag riktigt gå på djupet med naturmagin. Sista kapitlet infriar alla förväntningar, allt flätas snyggt ihop i slutet och till det en klassisk slutstrid. Stundtals önskar jag att penseldragen varit finare och inte så svepande, ändå väcks känslor och tårar letar sig fram i ögonen. Jag skulle vilja stanna kvar i den här världen och få mer av allt!

(Jag gjorde en sökning på förlagets websida och det ser ut att komma en fristående fortsättning 2017 :-))

Läs mer om Lupina Ojala här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post34