Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Attentaten i Gallus av Eva Holmquist

fantasyPosted by Annah Nozlin 2016-11-25 23:34
Om boken
”Matilda råkar drömförflytta sig till en värld där människorna lever som slavar åt ett bevingat folk som kallar sig gallus. Där måste kapten Fidesko i Gallus Flygvapen ta reda på vad som hänt med de slavar som försvunnit. Samtidigt får rövarpojken Sticke i uppdrag att spionera på slavarnas motståndsrörelse. Konflikten mellan människorna och gallus förvärras snabbt medan Matilda kämpar för att lyckas ta sig hem. Under tiden försvinner fler människor och det blir alltmer uppenbart att allt inte är som det först verkade.”

Mitt omdöme
Boken börjar enkelt och blir mer komplex efterhand. Det blir tydligt att alla folkslag lider av sin påtvingade historielöshet och när de olika huvudpersonerna närmar sig problemet med uppror i slavfabriken från olika håll blir det intressant. Handlingen följer en handfull karaktärer, vilket tar ett par sidor i början innan de samlat ihop sig. Det är högt tempo hela vägen. Jag läste boken högt för min 10-åriga dotter och hon reagerade på att huvudpersonen var så gammal (22 år?), vilket tydligast framkommer när hon kommer tillbaka till sin egen värld med egen lägenhet och pojkvän. Språket är dock ganska enkelt och jag känner mig lite osäker på vilken ålder som är målgruppen. Nätbokhandeln säger läsålder: 12-15år.

Läs mer om Eva Holmquist här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post35