Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Älvkorset av Jenny Töredal

fantasyPosted by Annah Nozlin 2016-11-25 23:41
Om Älvkorset
”Röda ögon såg bistert ut i den mörka natten. Den mäktige var arg. Mycket upprörd. Irriterat vred han sina händer. Jag befann mig i en tät skog. Vinden blåste. Det var isande kallt och jag hade bara nattlinne. Varför hade jag så lite kläder på mig? Jag var rädd. Varför var jag här? Röda ögon borrade sig in i mig. Den mäktige ville ha mig. Han var ute efter mig. Han gick emot mig, steg för steg. Allt närmare. Jag kunde inte röra mig.

En ung kvinna ärver ett magiskt smycke. Ett smycke som tillverkades för länge, länge sedan, i en annan tidsålder än vår. Det magiska smycket tillverkades djupt inne i De otämjda bergen och fick bära namnet Älvkorset. Dess magiska egenskaper skulle ge beskydd emot onda krafter. Men vem som helst kunde inte använda smyckets krafter. Det måste vara rätt bärare, Älvkorsets bärare, och smycket kunde bara användas av den som knöts till dess kraft via blodsband. Den unga kvinnan blir Älvkorsets bärare och hon dras in i en kamp emot onda krafter. En kamp på liv och död.”

Mitt omdöme
Älvkorset är en riktig bladvändare, en portalfantasy som utspelar sig på andra sidan ”portalen”. Berättelsen börjar när Ella redan har kommit till den parallella sagovärlden. Hennes mormor hade gömt henne i vår verklighet för att skydda henne. Ella har ärvt ett magiskt smycke som hon är knuten till genom blodsband. Till en början hade jag lite svårt för ordvalet där moderna ord blandas med mer ålderdomliga, efterhand känns det dock naturligt. Ellas världsbild och människosyn krockar rejält på ett uppfriskande sätt med den värld hon har hamnat i. För att vara fantasy är boken ganska tunn med sina 232 sidor. Perfekt för resan med andra ord. Det är Jenny Töredals första bok och jag hoppas på att få läsa mer av henne och att hon ger oss mer av magi, demoner, magiska varelser och profetior. Den oväntade vändningen på slutet gör att jag väntar med spänning på att få hugga in på nästa del.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post36