Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Förlora för att vinna av Eva Holmquist

science fictionPosted by Annah Nozlin 2017-01-27 23:50
Om boken
”Vad skulle du göra om du var diplomat på en främmande planet och upptäckte att de skickade barn ut i kriget? Sophie vet exakt vad hon ska göra. Hon försöker stoppa dem och snart är hon på flykt. Men vem är det egentligen som vill döda henne?

Förlora för att vinna är ett rymdäventyr med fantasykänsla.”

Mitt omdöme
Förlora för att vinna är en ungdomsbok där en kvinna från jorden är utsänd till en annan planet, som på vissa sätt är väldigt lik vår egen och på andra sätt väldigt olik. Berättelsen har lite startsvårigheter i och med allt som är främmande och som ska beskrivas. Jag är heller inte helt överens med hur huvudpersonen beter sig. När jag närmar mig halva boken börjar dock världsbygget att sätta sig och jag är glad att jag har fortsatt att läsa. Andra halvan av boken ”förstör” en hel kväll, när jag egentligen skulle ha gjort andra saker. ;-) Boken blir med ens mycket svår att lägga ifrån sig och jag bara måste få veta hur det går. Den osannolika kärlekshistorien är vacker och ända in till sista sidorna finns öppningar till flera olika slut. Spänningen hålls vid liv till sista sidan.

Läs mer om Eva Holmquist här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post40