Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Revolt av Lisa Rodebrand

science fictionPosted by Annah Nozlin 2017-03-05 19:55

Om boken
”André och hans vän Christian lever i en framtid där klykonerna har makten. Tillsammans har pojkarna gjort uppror mot förtryckarna, men deras kamp för frihet är långt ifrån över. Nu är de på vandring mot en stad vid kusten, där mannen som dödade Andrés far befinner sig.

Under vandringen störtar ett rymdskepp i skogen och ut ur vraket kommer Caroline. Hon är från Kolonin, en rymdstation där ingen känner till att klykonerna förslavat jordborna. Hennes mål är att avslöja sanningen och hämta hjälp, men först måste hon skaffa bevis.

Den kraschade rymdfarkosten lockar klykonerna till platsen. Ungdomarna tvingas att fly för sina liv, men de får hjälp från oväntat håll.”


Mitt omdöme
Revolt är en ungdomsbok med högt tempo och mycket action. Jag hade gärna fortsatt att läsa där boken slutade. Det är många karaktärer som flätas ihop med varandra och jag får bilder, som ur en film på näthinnan. Att skurken ser sig själv som garant för stabilitet och fred, samt att somliga slavar skyr revolutionen för att fler kommer att dö känns trovärdigt. Jag ska genast sätta tänderna i ”En droppe i rymden” som är en fristående fortsättning.

Läs mer om Fantasiförlaget här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post41