Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Drakjägarens flicka av Jakkin Wiss

barnböckerPosted by Annah Nozlin 2015-04-26 21:16

Om Drakjägarens flicka
"Hon slöt sina ögon och väntade. Väntade på att brinna, att försvinna och förkolnas. Men hon höll sin hand uppe och koncentrerade sig på att avsky elden så mycket som möjligt så den skulle hålla sig borta.
Det var hett, mycket hetare än något hon känt förut. Men hon stod kvar så när elden nådde fram till henne. Ann Rickardsdottir av Dagronien stod kvar. I väntan på undergången."


Mitt omdöme

Drakjägarens flicka läste jag högt för min dotter på åtta år. Hon älskar den och brukar lite nu och då undra när fortsättningen kommer. Boken är spännande hela vägen med både onda och goda drakar, en pappa som är hjälte och busiga kompisar. Även jag som vuxen tycker om berättelsen.

Formatet är det som jag kan vara lite fundersam över, för det är en bok som jag önskar att många barn får ta del av. Hjältinnan är endast sju år gammal och boken är relativt tjock och utan en enda bild. Jag hoppas att jag har fel, men jag fick för mig att det kan avskräcka en del barn i den tänkta målgruppen?

Läs mer om boken här.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post5