Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Ordbrodösen av Anna Arvidsson

magisk realismPosted by Annah Nozlin 2017-09-16 15:59
Om boken
”Med skrivna ord kan hon styra dina tankar och handlingar. Du märker aldrig när du blir hennes marionett.

I en värmländsk bruksort bor sedan århundraden tillbaka en säregen släkt. De har en stark ställning och en kraft som till varje pris måste hållas hemlig. Kvinnorna i släkten är ordbrodöser. Alba har aldrig önskat sig förmågan att styra andra människor, men accepterat att hennes framtid är utstakad. Hennes mor, mormor och mormors mor har alla fått kraften på sin artonårsdag. Inträdesprovet ska vara en ritual, inte ett verkligt test. När Alba misslyckas står alla handfallna. Ingen berättar vad de misstänker ligger bakom hennes oförmåga. Istället skickas Alba hastigt till en avlägsen släkting i Stockholm och bit för bit börjar hon själv lägga pusslet.

Men någon försöker hindra hennes sökande. Någon som inte skyr några medel för att nå sitt mål.
Någon som kan få vem som helst att lyda.

Anna Arvidssons debutroman är en andlöst spännande och originell berättelse om hemligheter och lögner, om de tysta krafter som finns inom oss och den svåra konsten att hitta sin egen väg.”


Mitt omdöme
En bok jag hade möjlighet att sträckläsa en dag på semestern. En dag på kala klippor vid havet. Huvudpersonen gör en resa från en världsfrånvänd ung kvinna till en tuff tjej som är beredd att försvara sig med slagträ. Jag gillar den här boken starkt. Den var svår att lägga ifrån sig. Det enda jag saknade var att tempot var lite väl högt i upplösningen. Jag hade velat få lite mer förklarat för mig. Intrigen är oförutsägbar. Det är ovanligt med böcker där både mentorn, skurken och huvudpersonen är kvinnor.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post50