Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Övervendarins lärling av Anna Fogelberg

barnböckerPosted by Annah Nozlin 2015-04-26 22:08

Om Övervendarins lärling

Övervendarins lärling är en serie i fem delar.
- Varbesten i Vela och Främlingen i Blå tornet (i en och samma bok)
- I blixtormens tunnlar
- Fånge i Sömnlösa träsket
- Striden vid Magins källa


Varbesten i Vela och Främlingen i Blå tornet

"Majra bor med sin farbror Gorm på värdshuset Tre Kittlar i utkanten av den lilla byn Vela. Där arbetar hon om dagarna med att skala kurmelrötter och mata trynkottar. En dag kommer landets mäktigaste magiker till byn för att fånga in en varbest som rymt från en gård med magiska djur. Men övervendari Aldra Svedundotter letar inte bara efter det förrymda odjuret utan även efter en ny magikerlärling."

I blixtormens tunnlar
"
Majra bor numera i Blå tornet tillsammans med några av Zoriens skickligaste magiker. Men det går långsamt med hennes studier, magi är inte så lätt som hon föreställt sig. När vintern kommer är det dags för Majra att följa med övervendari Aldra på midvinterstämma. Hon får i uppgift att ta hand om kistan med nycklarna till magins källa. Men har Majra verkligen de kunskaper som krävs för att hålla nycklarna bort från Stendalens onda vresk Hazeck? Till sin hjälp har hon vännen Vildfred. Tillsammans råkar de ut för ett riktigt vinteräventyr med stormar och blixtormar."

Fånge i Sömnlösa träsket
"En efter en försvinner nycklarna till magins källa. Övervendari Aldra Svedundotter är bekymrad. Det vore en katastrof om alla nycklarna faller i händerna på hennes fiende vendari Artesia i Stendalen. Majra, övervendarins lärling, är en av landets få magiker som kan höra magiska föremål och Aldra vill ha henne med som nyckelväktare under en resa till Silverdalen.
Majra ska stanna i Silverdalens slott och vakta den sista nyckeln medan övervendarin letar efter fuskmagikern Remus. I skogarna runt slottet finns inte bara opålitliga stigar och odjur, där döljer sig också något annat och en dag är Majra oförsiktig och lämnar slottsträdgården."

Striden vid Magins källa
"Majra har misslyckats som övervendarins nyckelväktare. Alla nycklarna till magins källa har nu fallit i fiendens händer. Övervendari Aldra Svedundotter är bekymrad och samlar landets magiker för att förbereda dem på krig. Majra är också bekymrad, men över andra saker. Kan hon lita på att övervendarin verkligen vill landets bästa? Det sägs att hon tvingar barn att ansluta sig till hennes armé. Kanske det ändå skulle vara bättre att hjälpa fiendesidan att få makten över magins källa?"

Mitt omdöme

Serien Övervendarins lärling började jag läsa högt för dottern när hon var sju år och hon tycker verkligen att de är jättebra. Hon har väntat och längtat tills nästa del i serien har kommit. Böckerna innehåller några få, men vackert tecknade bilder, vilket uppskattats mycket. Dottern tyckte kanske inte att slutet i sista boken var tillräckligt definitivt, vem vet om vi får se en fristående fortsättning?

Läs mer om Anna Fogelberg här.  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post7