Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Luna Olympia av Ulrika Fjellborg

science fictionPosted by Annah Nozlin 2018-10-26 22:25


Om boken:
”Chris är en klon, skapad ur en fulländad genpool. Han sänds till federationens huvudstad, den enorma rymdstationen Tellus, för att arbeta inom politiken. På vägen träffar han Rebecca från Perth. Hon är prisjägaren som hela den undre världen fruktar. Nu har hon ställt in siktet på det farligaste villebrådet av dem alla, piratkungen Dawn. Men han kommer inte att ge sig utan strid, vilket passar Rebecca utmärkt. Hon vill döda honom med sina bara händer.

Snart är Chris indragen i en malström av intriger och tvingas kämpa, inte bara för sitt eget liv, utan för hela federationens framtid.

Luna Olympia är en science fiction med snabbkäftade prisjägare, svampknarkande smugglare, ilskna cyborgs och enorma explosioner.”

Mitt omdöme:
Luna Olympia är en fartfylld berättelse som är svår att lägga ifrån sig.
Det är snyggt gjort och jag köper hela konceptet. I Fjellborgs framtid finns fortfarande vår gamla planet, ett ställe där dödsdömda fångar dumpas för att brinna upp i atmosfären.
Jag gillar att klonen är en av de tydligaste karaktärerna och att en av de andra huvudpersonerna, som skulle kunna vara Arnold Schwarzeneggers Terminator, typ, är en kvinna. Stundtals känns det som Star Wars och däremellan Indiana Jones, så ni förstår att det inte är en lugn stund.
Sci-Fi hör inte till det som jag oftast läser och när jag i veckan skulle åka tåg tog jag med mig Fjellborgs ”Alma”, en sagoskimrande fantasy. Omdöme om den kommer senare.



  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post72