Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

SKRIV som ett proffs! av Lennart Guldbrandsson

handböckerPosted by Annah Nozlin 2015-05-07 21:38

Om SKRIV som ett proffs!
"Hur får du din bok såld? Skriv som ett proffs!En av tre svenskar drömmer om att skriva en bok. Vill du bli en av dem som skriver klart och dessutom får boken såld? Det enklaste är att göra som proffsen:
*välja idéer med omsorg
*lägga upp texten så att den blir effektiv
*hitta bokens kärna
*ta hjälp av andra
*marknadsföra på rätt sätt
Denna enkla, underhållande guide innehåller massor av tips som du kan återkomma till gång på gång under ditt skrivande. Lär dig hemligheterna, genvägarna och tricken som författare har använt i flera hundra år, tillsammans med flera nya verktyg som faktiskt fungerar.Lennart Guldbrandsson är en efterfrågad lektör och skrivcoach. Han har försörjt sig på sitt skrivande sedan 2008. Skriv som ett proffs är hans tionde bok."


Mitt omdöme
Jag har träffat Lennart Guldbrandsson vid två tillfällen och intrycket är en inspirerade, entusiastisk och intelligent person. Den energi som Guldbrandsson då förmedlade lyser även igenom i bokens text, som är rapp, humoristisk och kärnfull.

Då jag har gett ut böcker i egen regi, så har jag läst några handböcker i ämnet tidigare och jag kan bara säga att den här boken hade jag önskat att jag hade haft för fem år sedan. Det hade förhoppningsvis besparat mig en hel del kontraproduktiva råd från böcker som jag nu har slängt. Frågan är om jag hade haft förmågan att ta till mig de här råden då, vissa kanske kräver att man slagit huvudet några gånger i väggen själv först, innan man inser att de är värdefulla?

Boken tar ett helhetsgrepp på både skrivprocessen, att ge ut sin bok samt marknadsföring, och allt på ett sätt som är lätt att förstå och ta till sig. Tonen är personlig och trevlig. Mer än en gång rycker det i mungiporna. Den här boken kommer jag att ha kvar.

Läs mer om Lennart Guldbrandsson här.

  • Comments(0)//blogg.nozlin.se/#post8