Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Annah Nozlin - andra böcker och tankar

Om bloggen

I den här bloggen har jag tänkt skriva om när jag läser andra författares böcker och skriva omdömen om dem, det varvat med andras recensioner om mina böcker.
Det kan även dyka upp inlägg med andra tankar och funderingar.

Besök gärna min hemsida.
www.nozlin.se

Love of boooks skriver om Skugga över månen

recension Skugga över månenPosted by Annah Nozlin 2018-03-26 21:49“Drömmar som har sträckt på sina vingar vill gärna flyga och då är det svårt att låtsas som om de aldrig funnits.”


"När Mira var liten bar en varg henne till en äldre dams tröskel, och trots att hon inte kände till sitt ursprung hade Mira en trygg uppväxt där. Men det var tills huset brann ner, tills hon blev slängd i en fängelsehåla, tills hon blev såld. I fängelsehålan fick hon hjälp från ett oväntat håll, från en prins som bodde i slottet, från en av blodet Arkin Zain, en som var utvald av stjärnorna. Stjärnorna tycks även ha något i åtanke för Mira, bra eller dåligt återstår att se."

"Den här vackra boken fick jag snällt nog skickad till mig av underbara Seraf förlag i utbyte mot en ärlig recension, tack så mycket!"

"Först och främst, detta omslag, det är så vackert! Som en pärla. Och innehållet svek mig inte heller. Det finns en viss känsla som omgärdar svensk fantasy, en känsla som inte kan återfinnas i engelsk fantasy. “Skugga över månen” väver in den här känslan i sidorna, det är som att gå igenom en skog och föreställa sig bergens formationer som sovande troll, känna doften av jord och äventyr i luften och höra sprakandet av en lägereld. Den här boken är sinnebilden av svensk fantasy, och jag älskar det."

"Annah Nozlin skapar en mycket intressant mytologi i sin bok, hon väver in kvinnor som kan spå i månljus, kungligheter som kan skifta till vargar och björnar och trädälvor som vakar över skogen. Språket är atmosfäriskt och omgivningen är träffande dåtida och sagolik. Tempot är också snabbt och mycket händer på få sidor, även fast de begynnande sidorna gick lite långsamt."

"Boken har också samma stämning som gamla sagor, både för att handlingen är mystisk men också för att saker och ting bara händer utan någon större förvarning eller uppbyggning. Jag tycker inte att det störde så mycket eftersom att det är så många sagor är uppbyggda, men det gjorde att boken inte fick det djup som genererar en femstjärnig recension."

"Betyg: 4/5" - Loveofboooks på Instagram

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.